Om oss

Mitt namn är Lena Malmström och jag driver Stall Tolboda sedan hösten 2001 tillsammans med min sambo Timo Pöllänen.

Jag har utbildat och tävlat unghästar i samtliga discipliner; hoppning 1.30, fälttävlan CNC* och dressyr LA. Just nu tävlar jag mest i hoppning. 2007 kvalade jag en 4-åring till semifinal i hoppchampionatet och har även kvalat och startat Breeders Trophy i fälttävlan. Har också visat flertalet hästar på 3-årstest och kvalitetstävlan med gott resultat.

Jag är utbildad djurvårdare och t instruktör i centrerad ridning nivå 1 (kroppsmedveten ridning/Sally Swift), samt har tappskokompetens.

Jag har även gått utbildning och är steg 1 tränare i ishockey.

Våren 2009 tog jag licens för att tävla i monté efter genomgången kurs vid Gävletravet.

Sedan 1990 har jag jobbat på flera stuterier med hingstar och avel samt in- och tillridning av unghästar. Här på Tolboda har vi haft hingststation sedan våren 2003.

Se priser under utbildning och ring för bokning!

Träffa mig på facebook: www.facebook.com/malmstrom för senaste nytt!

 
 

Om att rida i Stall Tolboda - om Lena och om ridningen för mig

Sedan flera år rider jag nästan varje vecka hos Lena Malmström i Stall Tolboda och det är en stor glädje och en viktig del i mitt liv. 

Mitt namn är Leif Alpsjö. Jag är riksspelman och spelman till yrket. I mitt jobb ingår att lyfta, bära, dansa, hålla i instrument långa stunder, att jobba på kontor och att köra bil långt. För det behövs en villig kropp – ja även för fritiden är livskvaliteten så mycket bättre om jag är i form.

Både hästskötseln och ridningen ger kroppen allsidig träning. Därtill har jag genom att lära mig sitta rätt på hästen också fått en allmänt bättre hållning – ”visa medaljen”. Både Lena och min röstpedagog har exakt samma budskap om kroppshållningen och därtill samma instruktion om andningen.

Många gånger har jag varit hängig på väg till Tolboda, men det slår aldrig fel. Efter ett ridpass är både kropp och själ glada. Relationen med hästen, hästvården och ridningen, både i paddock och uteritt, ger mig en inre glädje för flera dagar framåt.

Till stor del beror det på att Lena har lärt mig ett bra förhållningssätt till ridningen: ”Ridningen börjar redan när du hämtar hästen i hagen. Visa vem som bestämmer”. Inte genom att domdera utan med varsamhet, tydlighet och konsekvens. Lenas pedagogiska blick är makalös - jag har själv varit pedagog i 50 år - och hon prickar in bra beskrivningar och övningar med lagom krav utan prestationstvång. Allt detta med outsinlig entusiasm och beröm till hästen och mig för vad vi verkligen gör.

Hur beter sig Lena med hästarna? I Tolboda är alla hästar trygga och villiga. De som är oroliga när de kommer dit blir det snart ordning på. Jag har lärt mig att ”Det är sällan fel på hästen”.

Hör gärna av dig med frågor eller synpunkter till Leif Alpsjö 0706 38 33 53

Leif Alpsjö
Riksspelman

leif@alpsjo.se 

www.nyckelharpa.com

Vår adress och telefon är:

Foto: Tuija Malmström

Lena Malmström
Tolboda 2
743 72  BJÖRKLINGE

070-779 01 49

Senaste kommentarer

26.11 | 10:57

Snyggingar ❤️❤️❤️

...
27.10 | 21:20

Hej gumman. Hoppas du snart mår bättre och syns här 💕

...
01.03 | 12:32

Så gulliga ni är

...
18.06 | 15:34

Sommarhälsningar, fin sida

...