Om oss

SIDAN ÄR UNDER OMKONSTRUKTION.

 
 

Om att rida i Stall Tolboda

Det här stoet heter Kitty. Vi har gjort många lektioner och skogsturer tillsammans. Kitty är trygg, säker och mycket samarbetsvillig när hon känner sig respekterad. Liksom jag är hon assymetrisk så det jobbar vi på. Hon har lämnat ett synnerligen välartat föl och det skall bli ett till nästa år tror jag. Kitty är egentligen travare men det bästa hon vet är att galoppera. Så petar jag på litet extra och då jävlar lägger hon i överväxeln. Vi har klockat 46 km/tim. Då susar det om hörapparaterna. Därefter är hon helt oförstående över att vi ska skritta. Nu så blank och fin i sommarpälsen. 

Det här är Lena Malmström. Lena är, sedan ungdomen en genuin hästtjej, väldigt skicklig och med en rik repertoar i sin ridning, bl.a. centrerad.

 Hon hanterar sina hästar med kärlek och fast hand. Inga rädslor eller höga röster (jo nån gång, när det händer något särskilt), bara konstruktiv och vettigt bekräftande. I fjorton år har Lena varit min ridlärare på ridbanan och vid våra otaliga skogsritter året om. Vilka naturupplevelser vi har haft, kanske störst på vintern. Att se den nedåtgående, rosa solen mellan de snöiga tallstammarna på åsen.

 Lena är en mycket entusiastisk lärare; närvarande, pedagogisk, skarpsynt och bekräftande. Jag kommer inte undan med någonting och det älskar jag för jag lär mig ju - hela tiden - litet till.

 Jag önskar bara att fler åkte till Lena och fick uppleva glädjen i samverkan med hästen och att själv bli i bra fysisk form. Nybörjare, husbehovsryttare eller erfarna, Lena hjälper en att bli en bättre ryttare. Man kan också åka dit med sin egen häst och bli ett bättre ekipage.

 När Kitty frustar då blir jag så glad för då vet jag att hon trivs med mig på ryggen. Å när traven och galoppen är måttlig då vet jag att min balans är bra. Om jag bara är tydlig och riktig då får jag bra svar. En häst vill ju bara göra sitt bästa. Det är min sak att se till att det blir så.

Kontakta Lena på telefon 070-779 01 49 och kom överens om vad du önskar.

 

Vår adress och telefon är:

Foto: Tuija Malmström

Lena Malmström
Tolboda 2
743 72  BJÖRKLINGE

070-779 01 49

Senaste kommentarer

21.06 | 08:04

Så vacker bild ❤️🌹💕

...
26.11 | 10:57

Snyggingar ❤️❤️❤️

...
27.10 | 21:20

Hej gumman. Hoppas du snart mår bättre och syns här 💕

...
01.03 | 12:32

Så gulliga ni är

...