Hästarna

Fotograf: Jenny Engström

Maverick är avelsvärderad i Boden 2004 och visad på regionalt treårstest i Gävle 2004. I Gävle bedömdes skritten som ”avspänd, vägvinnande med god mekanik” (8). Galoppen var ”välbalanserad, vägvinnande, bra bak” (8). Temperament och allmänt intryck hoppning: ”Positiv, samarbetsvillig, avspänd” (8). Maverick fick klass 1 i både gångarter och hoppning med genomgående 7 och 8 i betyg samt gjorde ett väl godkänt ridprov.

Maverick har ett helt underbart temperament som han nedärver till sina avkommor. Han är friröntgad avseende lösa benbitar i bakknä och hasleder ( sk hingströntgen). 

Maverick är avlad på prestation bl. a.: 

Fadern Sambesi är godkänd i Holland och 7 tyska förbund och har tävlat i hoppning upp tom 1,40 med segrar och placeringar. Bland avkommorna finns bl.a. 3 godkända hingstar i Tyskland. 65 % av fölen bedömda med premie i Tyskland. Sambesi är bedömd med 9 på typ och trav i Tyska 70-dagarsprovet.

Modern Messina har gått högre klasser i hoppning. Hon var tidigare avelssto hos Ted Netterqvist. 

Farfar Samber tävlade internationell hoppning och Grand Prix dressyr i Holland. 

Farfarsfar Pericles** finns även bakom Totilas! 

Morfar Mozart har även gett Moritz som tävlades av Peter Eriksson i svår hoppning. 

Mormorsfar Wohlklang är morfar till Flyingehingsten
Windwurf 676.

Kombinationen av hingstarna Woehler och Sender har givit World Cup I som är far till en av Tysklands mest kända dressyrförärvare Weltmayer (bl a far till WC-vinnaren Warum Nicht).

"Mavves" stamtavla.

Spread Eagle TL (41) är vår egen uppfödning. Hon var under sitt första år på tävlingsbanan placerad i Nationell 1.20 och deltog i div II hoppnng redan som sexåring. Ernie har även startat i LB dressyr, placeringar i fälttävlan med felfri hoppning och terräng samt 67 % i dressyren. Hon har en godkänd Clear Round 50 km distansritt.

"Ernies" stamtavla.

Spread Eagle såld till Charlotta Karlsson, Rimbo.

Kizmin Rider ägs av Lena Malmström och Jaqueline Hermelin. Hon ridtränas mest och har riktigt bra ridbarhet. Hon är även lite hoppad uppsuttet.

"Kittys" stamtavla
.

Catalina TL är den kommande stjärnan! Översocial och vilja för tre. Mamma Cajsa har förutom sin pappa även syskon med placering i msv. och svår hoppning, även hennes mamma är placerad i msv. I Catalinas stam finns bla. Ladykiller** både på mödernet och bakom fadern. Troligen blir hon 165-170 cm – Blir spännande!

Catalinas stamtavla

Omega K, f 2011 e Lucky Point HE - Corleone - Saluut.
Uppfödare Karoline Palm.

Omega tävlingsdebuterar under sommaren 2017. 

Omegas stamtavla

Kool Kat TL, f 2016 e Sam's Maverick - Tipadoras Hero L .
Uppfödare: Lena Malmström.

Kool Kat rids både på ridbanan och i skogen. Hon är verkligen cool och superpositiv.

Kool Kats stamtavla.

Omega K i maj 2015

Senaste kommentarer

21.06 | 08:04

Så vacker bild ❤️🌹💕

...
26.11 | 10:57

Snyggingar ❤️❤️❤️

...
27.10 | 21:20

Hej gumman. Hoppas du snart mår bättre och syns här 💕

...
01.03 | 12:32

Så gulliga ni är

...